Original Article:
"http://wilson.engr.wisc.edu/rsfc/intro/"

Amerikansk fotboll växte fram ur det engelska spelet av rugby. Till skillnad från fotboll, foten nästan aldrig vidrör bollen i amerikansk fotboll. (Fotboll är spelet större delen av världen kallar fotboll.)

The Field är 100 yards lång (och 160 fot bred). I mitten av fältet är 50 yards linjen. Linjerna är märkta var 10 varv fallande i båda riktningarna från 50 yards linjen. Det finns alltså två 40 varvet linjer och ingen 60 yards linjen. Varje lag äger hälften av fältet (de byta sida var 15 minuters spel). Således är de två 40 varvet linjer kännetecknas av vem som äger dem. Den “noll gård fodrar” kallas mållinjen. De områden på vardera sidan av dessa 100 gårdar, som sträcker sig 10 kilometer förbi mållinjen, kallas ändzonerna. Lag försöka få bollen förbi motståndarens mållinje in i slutzonen att göra mål en touchdown. Vid bortre kanten av vardera änden zon är målstolparna som tillsammans med tvärstycket, ser ut som en stor H. Dessa används bara när ett lag bestämmer sig för att sparka en field goal istället för att gå för en touchdown eller att sparka för en extra punkt efter att ha gjort en touchdown. Gör mål field goal eller extra poäng, måste bollen gick mellan vertikala stolpar och över ribban.

I den andra riktningen, är det område som delas in i tre delar, till vänster, mitten och höger, med hash märken, som är 60 fot från varje sidlinjen. Normalt, för varje spel, börjar bollen där den slutade vid slutet av den föregående spel. Men om bollen hamnar utanför den centrala delen av området, är det åter till närmaste hash märkens spelar börjar aldrig på de extrema sidorna av fältet. Området på vardera sidan av det område som är out-of-bounds.

Kickoffs: I början av spelet finns det en slantsingling för att se vilket lag som får bollen först. Det lag som har bollen är brottet; det andra laget är försvaret. En fotbollsmatch är förmodligen en timme, men tar cirka tre timmar att spela eftersom klockan är ofta stoppas av olika skäl. Spelet är uppdelat i 15 minuters kvartal med en större uppdelning på 30 minuter som kallas halvtid. I slutet av den första och tredje kvartalet, spelarna bara byta sida. Bollen flyttas till motsvarande punkt på den andra sidan av fältet, och spelet fortsätter. Denna omkoppling sidor jämnar upp någon fördel på grund av sol eller vind. Spelarna lämna planen i 20 minuter vid halvtid. Efter halvtid, spelar inte fortsätta där det slutade. Istället laget som ursprungligen förlorade slantsinglingen får ha bollen först efter en avspark.

Vid början av varje halvlek och efter varje landning eller sätter in mål (när det är dags att låta det andra laget har bollen), startar det försvarande laget genom att placera bollen på en tee på deras 35 gård fodrar och sparka bollen mot den andra laget. Detta är en kickoff. Det andra laget försöker fånga bollen och springa tillbaka så långt som möjligt. Om spelaren fånga bollen ser det inte finns något hopp om att köra tillbaka, höjer han handen ber om en rättvis fångst. I en rättvis fångst, kan det försvarande laget inte ta itu med honom och han kan inte springa med bollen. Om bollen sparkas in i slutzonen och ingen fångar den eller spelaren fånga den inte köra med det, det är en touchback och den första pjäsen börjar vid brottet är 25 yardlinje. Till skillnad från en touchdown, gör en touchback inte poäng några punkter.

Downs: Brottet har 4 spelningar eller nedgångar för att täcka 10 yards eller mer. En pjäs slutar när spelaren med bollen är antingen stoppas eller går out-of-bounds eller om bollen kastas och missade (som kallas en ofullständig pass). En spelare stoppas när hans knän vidrör marken antingen på grund av att han tacklades av en defensiv spelare eller för att han föll. När en pjäs är över en tjänsteman blåser en visselpipa. Normalt lag försöka täcka de 10 varven i 3 pjäser eller mindre. Om de inte gör det i 3 pjäser, använder de den 4: e ner att sparka bollen mot det andra laget. Bollen är inte placerad på marken och sparkade eftersom det är i en avspark. I stället är bollen snäste tillbaka till kicker som sparkar bollen. Detta punting. För en touchback på en punt, kommer bollen ut till 20 yards linjen. Lag behöver inte punt på 4: e ner. Ibland är mycket kort om avståndet för att slutföra de 10 varven eller om ett lag är långt efter i partituret, de väljer att gå för det den 4 ner – för att försöka slutföra de 10 varven med en annan pjäs. Om de misslyckas med att göra det den 4 ner, är bollen slås över på besegrar där den hamnar. Den 4 ner, om de är tillräckligt nära försvarets målstolparna, brottet kan också välja att sparka ett fält mål. Om field goal missar, är bollen över till det andra laget där det var innan sätter in målförsök.

Om ett lag lyckas avancera 10 yards eller mer, de får en första down. Det vill säga, de får en ny uppsättning av 4 nedgångar för att göra ytterligare 10 yards.

Poängberäkning: Målet med spelet är att få fler poäng än din motståndare. En sättning är värd 6 poäng. Efter en touchdown, försöker laget sedan att sparka bollen genom målstolparna för att få en extra poäng. Eftersom denna sparka fungerar nästan alltid, de flesta människor tänker på en touchdown som värd 7 poäng och sedan subtrahera en punkt om den extra punkten sparka missas. Laget som gjorde sättningen har möjlighet att försöka få bollen i motståndarens målområde igen på bara en löpning eller passningsspel i stället för att sparka för extra poäng. Om två poäng omvandling fungerar de får två poäng i stället för bara en. Detta är dock mer än dubbelt så svårt som att sparka en extra punkt.

En field goal är värt är värt 3 poäng.

Om en offensiv spelare stoppas i sitt eget målområde, försvars får säkerhetskrav som är värd 2 poäng. Detta händer sällan. Efter en säkerhet, måste brottet sparka bollen till det andra laget med en frispark där kickern sparkar bollen från sin egen 20 yards linjen. Det kallas en frispark eftersom kicker inte kan lösas.

Diagram of players
The Players: Varje lag har 11 spelare på planen. Innan en pjäs startar, de offensiva spelarna möts i en klunga för att avgöra vilka spel som ska användas. Spelar normalt väljs av tränarstaben som radio deras val till kvartal tillbaka som sedan berättar de andra spelarna. De defensiva spelare kan också krypa att välja sin egen strategi för nästa spel. Spelarna kommer sedan upp till startlinjen som är en tänkt linje dragen från en sida av fältet till den andra genom spetsen av fotbolls närmast försvaret. Varje lag måste stanna på sin egen sida av linjen av gruff tills pjäsen börjar.

Den anfallande laget har normalt en fjärdedel tillbaka (lagledare), ytterligare två spelare bakom quarter ofta kallas fullback och bilkö, fem spelare i en rad framför kvartalet tillbaka kallas offensiva linjen, och tre mottagare utanför antingen sidan av den offensiva linjen som kallas avsluta tätt, split slut, och flanker. Den strama slutet är nära den offensiva linjen; de andra är längre bort. Centret spelare av de fem telefonarbetare på den offensiva linjen är centrum.

Den defensiva laget har typiskt fyra linemen framför, tre linje uppbackare på baksidan av dem och fyra defensiva backar längre bak eller åt sidorna kallade hörn ryggar och safeties.

Den Spel: Den aggressiva linemen alla sätta en hand på marken utom centrum som sätter båda händerna på bollen. Kvartalet tillbaka står bakom centrum med händerna mellan centrets ben. Den quarter ropar en serie signaler. Endast de offensiva spelare vet vilken signal startar spelet; försvaret måste vänta och se pjäsen start innan de kan reagera. När den hemliga signalen ges, startar uppspelningen när mitt snäpper bollen till quarterback. Brottet har maximalt 25 sekunder från slutet av föregående spel för att starta nästa spel om en time-out har kallats.

I ett pass spelar quarter tar några steg tillbaka, väntar på att någon ska få öppna, och kastar bollen till den personen. Det pass mottagaren kan vara någon offensiv spelare annat än en linjearbetare. Under ett pass lek, den defensiva fronten fyra rusa quarter hopp om att antingen göra honom kasta bollen tidigt eller kanske till och med sparka honom genom att angripa honom innan han kastar bollen. De offensiva telefonarbetare försöker förhindra detta genom att blockera defensiva telefonarbetare. Men offensiven lineman inte tillåtet att använda sina händer och blockerar. Under tiden de defensiva ryggen täcker mottagarna (försöka stoppa mottagarna från att fånga bollen) antingen genom att köra med dem i man-to-man täckning eller genom att täcka eventuella mottagare i sin del av området i zon täckning. Ibland defensiva laget blitzes genom att skicka ett eller flera defensiva backar efter kvartal tillbaka. Det kan vara farligt eftersom det kan lämna en mottagare öppen – men det spelar ingen roll om de kan avskeda quarterback.

Om passet inte fångas innan det når marken, är det en ofullständig passning och bollen tillbaka till den ursprungliga raden av gruff. Om ett pass plockas bort (fångas) av en defensiv spelare, är det en interception och bollen slås över till det andra laget.

I en våldsam spela quarter händer bollen iväg till bilkö eller, ibland, den fullback och att personen löper med bollen. De offensiva telefonarbetare försöker öppna hål i den defensiva linjen för rusher att gå igenom genom att blockera defensiva telefonarbetare. Om de rusher fumlar genom att förlora bollen innan spelet är över, det finns en galen rusning när alla försöker att kasta sig över bollen. Om en defensiv spelare återhämtar fumla, är bollen över till det andra laget.

Påföljder: Människorna i de avskalade skjortor är tjänstemän. De utför olika uppgifter såsom att lyfta sina armar för att signalera en touchdown eller sätta in målet, beslutar om ett pass fångades i bounds eller out-of-bounds, placera bollen på linjen för gruff för nästa spel, mäter för att se om 10 yards har täckts, och bedöma påföljder för regelöverträdelser. Om du vill ringa ett straff, tar en tjänsteman ett stycke gult tyg, blåste straff markör eller flagga, ur fickan och kastar den på marken. Det är då en flagga på pjäsen.

Illegal förfarande: En offensiv linemen flyttas innan pjäsen började eller en mottagare som var i rörelse innan spelet började inte röra sig parallellt med raden av gruff. Eller quarterbacken var förbi raden av gruff när han kastade ett pass. 5 yard straff.

Obehörig luren-fältet: En offensiv lineman var alltför långt fram förbi raden av gruff när quarter kastade ett pass. 5 yard straff.

Fördröjning av spelet: det anfallande laget tog mer än 25 sekunder för att starta spelet. 5 yard straff.

Jord Ball: Kvartalet tillbaka kastade bollen i stället mot en möjlig mottagare eftersom han var på väg att få sparken. 5 gårdar och förlust av nedåt.

Off-sidor: En defensiv spelare flyttade över linjen av gruff och antingen tog kontakt med en offensiv spelare eller misslyckades med att få tillbaka innan spelet började. 5 yard straff.

Innehav: En offensiv lineman använde sina händer och blockerar. 10 yard straff.

Klippning, Illegal Block, Chop Block: Blockera en spelare från baksidan. Detta kan skada en spelare eftersom han inte vet träffen kommer. 10 yards.

Pass Störningar: ta tag eller ta itu med passet mottagaren medan passningen är i luften. Försvararen måste vänta tills bollen kommer. Däremot kan försvararen prova fånga bollen själv, så han kan kollidera med mottagaren eftersom de båda försöker göra fångsten. Om det förekommer störningar, är straffet 15 yards (eller till den grad att störningar om det är mindre) och en första down beviljas även om de tio varven inte har gjorts.

Onödig Råhet, Grovbearbetning i Passer, Grov Kicker: Att ta itu med någon efter att han inte längre har bollen eller efter pjäsen är över. 15 yards.

Facemask: Ta tag i framsidan av en spelares hjälm under en tackling. 15 yards om uppenbar; 5 varven om underordnad betydelse.

Unsportsman liknande beteende: 15 yards.

Efter en straff kallas, kan det andra laget acceptera eller tacka nej till straff. När en straff bedöms, är bollen kom tillbaka till den ursprungliga raden av gruff och straffet är marscherade ut därifrån. Dunet upprepas sedan om straffet ingår förlust av nedåt. Det vill säga, inte leka med straffet inte räknas som en av de fyra tillåts få 10 yards. Således, om laget med straff gjorde dåligt på pjäsen, kan det andra laget vill stänga ned straffet och acceptera spel som det var.

Om båda lagen får en straffavgift på samma spel, är pjäsen upprepas från den ursprungliga raden av gruff.

Maximistraffet är halva avståndet till mållinjen även om en större straff annars skulle bedömas.

Klockan: De sista två minuterna av en halv kan ta lång tid att spela. Genom hela spelet, är klockan stannade när det finns en ofullständig pass eller spelaren med bollen tar slut-of-bounds. Och klockan är tillfälligt stoppas när det finns en första ned så att tjänstemännen kan flytta kedjorna vid sidan av fältet som används för att mäta de 10 varven. Och varje lag har 3 tidsgränser de kan ringa per halv sluta spela för ett par minuter. Under de senaste 2 minuter, använder brottet ofullständiga passerar och kör out-of-bounds bara för att stoppa klockan. Till skillnad från professionell fotboll, det finns ingen “två minuters varning.”

Se även Frågor och Svar och Curt Johnsons Svar för Bussar för vidare information.